Monday, May 28, 2012

Napi & Fira - Bandar baru bangi

Sabtu lepas, aku di beri kepercayan penuh drpd pengantin untuk make up di hari persandingan diorang..Pasangan ni mmg best..Peramah..dan  tak berhenti bercakap lebih2 lagi pengantin perempuan Fira..almaklumlah..Fira ni lecturer dkt kolej kat nilai ni..hihihii..Tak sangka la plak diorang ni dok kat Tmn dahlia..Kira dkt jugak la dgn rumah aku....kecik betul dunia ni kan.,..kat sini ada lah beberapa gambar yang sempat aku snap..Biasa la aku kan..mesti terlupa nak amik gambar sebelum..huh..tension betul..



Before



After






Thursday, May 24, 2012

KLIA Dancers



Bunyi mcm seram jerk an..hihihi..ok ini adalah cabaran bg aku..aku tak pernah mekap penari..To Alhamdulillah..jadi juga akhir nya..almaklum still  newbie lagi..xboleh la nak demand2 sgt kan..Tp aku akan cuba guna apa yg aku belajar dgn kak nurul n kak emma..hopefully akan berjaya satu hari nanti..aminn....

Ni la yg sempat aku amik gambar...

Before 
 After



Ada satu je gambar before yang lain semua nyer ter miss...



Kitchen cabinet



Kali ni plak aku nak bercerita pasal kitchen cabinet..Aku buat dengan lavender kitchen http://www.lavenderkitchensb.com/..sgt murah dah berbaloi sgt..Walaupun sales girl tu kdg2 buat aku pening tp biler tgk hasil nya sgt lah berpuas hati..Installer dia sgt la terliti..smpai aku tgk pun cepat je nak tension..Dia boleh cool jer...Ermm mungkin dh kerja dia kan..Nmpak mcm senang tp susah nak mamposs...hihhi..Kalu lah aku,5 minit buat kerja dah benti kot...hahhahahha..Tapi overall mmg terbaaeekkk....mmg boleh rekemen dgn kwn2 sumer....Ni la gambar2 yang aku snap..








Shopping make up

Semalam habis waktu kerja 5.30 terus pergi KLIA..nak beli serum yang dah habis..Sebelum ni pakai LAURA MERCIER http://www.lauramercier.com/store/shop/Primers_Foundation-Primer_prod210040?currentSkuId=sku110065..tp malangnya tak de jual kat KLIA..Terpaksa la cari brand lain...Cari punya cari semua tak berkenan di hati..Shu emmuera pernah try..M.A.C pn pernah try..erm...ttp nak cari brand lain...tak kan nak guna brand yang sama jer..Tak boleh la nak compare yang terbaik..erm....jalan punya jalan aku ada berkenan dengan produk ni..LANEIGE..Produk from Korea..Rm78.00



Hari ini pergi kerja try jugak pakai..Mmg best..Nampak muka licin jer walaupun muka aku ni tak la selicin mana...Function produk ni untuk control oil and tutup pores.So Sesapa yang liang pori tu besar boleh la try laneige ni..Lepas dah apply foundation..muka akan nampak licin n glowing...erm..nk tepek muka aku kat sini..malu plak..hihii..len kali la...



Dah dpt barang ni aku sangkut plak dengan GUERLAIN. Tetiba jer berkenan...Yang ni untuk finishing...Dah siap sumer,pakai base..foundation..last  baru tepek benda ni..Just layang2 je ngan brush...Lagi nampak glowing...
Yang ni la rupa nyer..Aku beli twin pack..Share dengan kak Yani..Sorang dlm Rm90.00 camtu...





Dah dpt dua brg ni..aku boleh plak sangkut dgn satu lipstik ni..Erm...habis duit aku..hehheee....Tengok ada byk warna terus jer berkenan..Rm60.00....and hari ni terus je pakai pergi office...








Monday, May 21, 2012

Belajar Mekap


Kali ini aku nak citer pasal mekap..Aku mmg dari dulu suka benda yang cantik..Asal cantik jer aku suka..Suka sgt tgk org kelihatan cantik.Start dari tu la aku tergerak untuk belajar mekap..

First sekali aku belajar dengan Kak nurul..Ala Nurul Shukor..Yang mekap Dato’ siti tu...Kak nurul mmg baik dah sgt la tak kedekut ilmu..Tanya la apa sahaja ada jer jawapan..Dan jawapan tu la yang buat keta banyak belajar...












Lepas belajar ngan kak Nurul aku belajar plak dengan Emma Mustafa. Kak emma ni tak la se glemer kak nurul  tp aku suka mekap dia yang lite2 gitu..konsep dia less is more..Tapi aku lebih suka kelas ngan kak nurul..Sbb kelas dia happening sgt n sgt kelakar..hihihi..Sorry yer kak emma..hihihi
Ni adalh sikit gambar2 yang sempat aku snap..tak bayak sbb kusyuk belajar...ceehhhh....










Tak tau mcm mana nak rotate..dah rotate tapi kuar kat sini tetap cani..huhuhu

Trip to Vietnam...Part 2


Ok kita sambung plak part 2..Lama dah tak update blog..Al maklum lah sgt la busy...Lagi2 problem internet kat umah ni..uhuhuhu...mmg tension la xde internet..mati kutu aku di buat nya...

Ok la..sambung balik..kitorang tido kat hien anh Hotel http://www.hienanhhotel.com/..3 star jer..boleh la..untuk nak tido je kan...kebanyak kan hotel kat sini tak de la mahal sgt..lebih kurang dlm rm150 untuk 2 malam.Keadaan hotel amat baik,bersih n selesa...Kira boleh tido la...hihihi..Ni gambar hotel yang sempat aku amik..




Lagi nyer yang menarik kat sini mesti la kat pasar ben thanh..Memang giler la shopping kat sini..Memanag murah giler..Kain cotton yang biasa kita beli kat jakel dlm Rm120,kat Saigon ni leh dapat dlm rm30 jer..Mmg berbaloi la beli stok byk2 simpan untuk raya next year..





Hari kedua plak kitorang pergi sungai Mekong.Sorang dlm 25USD termasuk transport dan makan.Perjalanan ke sana mengambil masa dlm 2 jam jugak la..Sampai tertido jugak lah aku..hihihi..Kat sini xde la menarik sangat Cuma kita boleh tgk handmade gula2 kelapa..sumer buat pakai tangan xde pakai mesin pun...Pergi sana kena naik bot..uhuhu..ni la yang plg takut sekali..hhihi..rasa nak terjatuh jer...










Bila malam plak jgn lupa singgah pasar malam dekat dgn pasar ben thant.. Brg2 kat sini jauh lebih murah..Tak yah pergi pasar ben thant pn tak per..Aku pun byk borong baju kat sini..Tp yang readu made la...Mmg murah compare kat Malaysia..Aku beli dgn Hasanah..Mmg baik and pandai ckp melayu sbb pernah sekolah dkt Penang.





Hari ketiga kitorang pergi jenjalan sekitar Saigon.Pergi ler dkt post office n jenjalan kat sini...ronda2...Naik teksi Vinasun..Teksi lain jgn naik sbb sume penipu..Charge harga tak ikut meter..Setakat ni yang boleh percaya hanya lah Vinasun..
Ok la..ini ke la yang boleh aku cerita..Enjoy with the gambar ya...